Sok z kiszonej kapusty i buraków – źródło witamin i soli mineralnych
Artykuły fermentowane po okresie zapomnienia znów wróciły na nasze stoły. Do kapusty i buraków dołączają też inne, przedtem mniej popularne…
Artykuły fermentowane po okresie zapomnienia znów wróciły na nasze stoły. Do kapusty i buraków dołączają też inne, przedtem mniej popularne…
Ogólnie rzecz biorąc, podstawą zdrowego stylu życia jest zdrowe odżywianie i regularna aktywność fizyczna. Ponadto należy unikać objawów, które uszkadzają…
Wyjątkowy smak białej kwaszonej kapusty jest niezaprzeczalnie częścią polskiej kultury kulinarnej. Jest ona składnikiem wielu dań i statystyczny Polak dość…
Ostatnio coraz rzadziej zjadamy obiady składające się z dwóch posiłków. Z powodu stałego braku czasu, a przez to potrzebę natychmiastowego…
Od stuleci w rodzimej kuchni używa się kwaszonych warzyw. W ostatnich latach jednak notorycznie mówi się też o właściwościach prozdrowotnych…
Dzieci lubią uczestniczyć w gotowaniu – przystrajać wypieki bądź podawać i wybierać składniki. Pragniesz wykorzystać zapał kulinarny swojego malucha? Sprawdź…
Uczestnictwo w warsztatach kulinarnych to świetny sposób na zdobycie przydatnych umiejętności – opanowanie podstaw gotowania, poznanie tajników najrozmaitszych receptur oraz…
W zupie, na kanapce, w sałatce lub w formie dodatku do dania głównego – ogórki kwaszone w polskiej kuchni jemy…
Chłodne wieczory umili pyszny i aromatyczny trunek. Dziś na blogu o tym, jak zrobić grzane wino w wersji galicyjskiej oraz…
Piekarnia Pochopień – tradycja i smak Piekarnia Pochopień jest zakładem z tradycjami datowanymi na 1946 rok. Utworzona została przez mistrza…